Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht pellets als alternatieve verwarming

Pelletkachels en warmtepompen: Een match made in heaven

Na een periode waarin de energiemarkt woelige tijden heeft gekend en heel wat gezinnen op zoek gingen naar duurzame en efficiënte verwarmingssystemen, hebben pelletkachels en warmtepompen elk hun waarde bewezen. Maar wanneer deze systemen gecombineerd worden, ontstaat er een verwarmingssysteem dat niet alleen milieuvriendelijk en efficiënt is, maar ook uiterst kosteneffectief. Lees zeker verder en ontdek hoe een pelletkachel de ideale aanvulling kan zijn op een warmtepomp.

Waarin schiet een warmtepomp tekort?

Warmtepompen zijn een fantastische bron van duurzame energie, maar ze hebben hun beperkingen, vooral tijdens de wintermaanden. In België is het niet abnormaal dat er plots een temperatuurschommeling van 10 graden is. En laat dat nu net iets zijn waar warmtepompen het lastig mee hebben. Om de temperatuur in huis aangenaam en stabiel te houden, moeten ze heel wat extra energie verbruiken. Bovendien kan het extra stroomverbruik tijdens koude periodes een aandachtspunt zijn voor veel huishoudens.

De oplossing? Een pelletkachel als aanvulling

Het toevoegen van een pelletkachel aan een bestaand warmtepompsysteem biedt een praktische oplossing voor deze uitdagingen. Een kachel kan snel voor extra warmte zorgen, waardoor de temperatuur in huis comfortabel blijft, zelfs wanneer de buitentemperaturen dalen. Dit betekent dat de warmtepomp niet continu op zijn maximale vermogen hoeft te werken, wat leidt tot een lager stroomverbruik en dus een lagere elektriciteitsrekening.

Voor huiseigenaren die overwegen om een pelletkachel toe te voegen aan hun warmtepompsysteem, is het belangrijk om professioneel advies in te winnen. Dit zorgt ervoor dat de systemen correct geïnstalleerd en afgesteld worden voor maximale efficiëntie en comfort. De combinatie is geschikt voor zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten, waardoor het een flexibele oplossing is voor iedereen die op zoek is naar een duurzame verwarmingsoplossing.

Vraag je offerte aan en doe je voordeel
Ontdek onze pelletkachels

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws