Pelletketels

[:swvar:ufile:13:description:]

Waarom voor een pelletketel kiezen?

RENDABEL ÉN ECOLOGISCH

Pelletketels stijgen ieder jaar in populariteit, net zoals kachels die (volledig of deels) op houtpellets werken. Waarom? Pelletketels doen exact hetzelfde als gas- of mazoutketels, maar zijn veel zuiniger in brandstofverbruik. Zo bespaart u wel 50% op brandstof, waardoor u uw investering in een pelletketel in 5 à 8 jaar tijd terugverdient.

Naast een hoger rendement voor de gebruiker zijn pelletketels ook op ecologisch vlak niet te kloppen. Ondanks recente onheilsberichten omtrent de uitstoot van fijn stof zijn moderne pelletketels (en pelletkachels) specifiek gebouwd om dat tot een absoluut minimum te reduceren. Daardoor zijn ze aanzienlijk milieuvriendelijker dan gas- en mazoutketels die op vervuilende fossiele brandstoffen werken.
 

WERKWIJZE

Voor uw pelletketel gebruikt u simpelweg dezelfde pellets als voor uw pelletkachel. Die pellets bestaan uit samengeperst resthout (van bijvoorbeeld zagerijen) en zijn dus heel ecologisch. U bewaart de pellets op een droge plaats zoals een kelder, zolder of andere opslagruimte.

Net als andere ketels worden pelletketels gebruikt voor sanitaire en centrale verwarmingsinstallaties. De pellets worden verbrand in de brandkorf en vervolgens in de ketel geblazen. De ketel warmt het water op, waarmee u dan uw verwarming laat werken of een warme douche neemt. Zo eenvoudig is het.

VOORDELEN VAN PELLETKETELS

Pelletketels hebben heel wat voordelen ten opzichte van de klassieke cv-ketels. We zetten ze voor u even op een rijtje:

  • Hoger rendement dan gasketels
  • Veilige brandstofopslag
  • Geen keuring nodig
  • Automatische werking
  • Ecologisch
  • Geen gevaar voor plotse prijsschommelingen qua brandstof

De nadelen? Ze zijn iets groter en duurder in aankoop dan bv. een mazoutketel. Omdat ze zo weinig brandstof verbruiken, verdient u echter wel de aankoopprijs na een aantal jaren weer terug. Op lange termijn zijn pelletketels (en pelletkachels) dus hoe dan ook de meest rendabele en milieuvriendelijke verwarmingsbron.
 

SPRING EENS BINNEN!

Geïnteresseerd in onze pelletketels? Kom dan even langs in onze toonzaal, waar we u graag alle info geven die u nodig heeft. Of stel uw vraag gewoon online. Vergeet ook niet tijdig uw brandstofvoorraad in te slaan, en bestel uw pellets voor zowel uw kachel als uw ketel bij Kachels TFE.

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws