Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Leg tijdens de zomer een voorraadje pellets aan!

Het is niet ongebruikelijk om tijdens de warmere zomermaanden ook wat zakken pellets aan te kopen. Zo kan je een mooi voorraadje aanleggen tegen de winter en uiteraard kan je zo jouw uitgaven ook wat beter spreiden. Mooi meegenomen! Maar hoe sla je nu best jouw voorraad op, zodat ze nog het maximale rendement halen in de maanden dat het er echt toe doet? Ontdek het in dit blogbericht!

Houtpellets binnen opslaan

Pellets bewaar je best op een droge en beschutte plaats. Zo voorkom je dat ze vochtig worden en water opnemen. Idealiter is dit dus binnen. Denk aan een garage, kelder, berging of bijkeuken. Ben je toch niet helemaal zeker dat ze gevrijwaard blijven van vocht? Dan kan je de pellets bijvoorbeeld stapelen op houten paletten. Dit stapelt niet alleen makkelijker, maar de zakken zelf liggen niet meer op de grond en krijgen dus quasi geen kans meer om ook maar één druppeltje vocht op te nemen.

Binnen geen plaats?

Heb je binnen geen plaats om pellets op te slaan, dan is een schuur of tuinhuis een even goed alternatief. Niet iedereen heeft namelijk een royaal bemeten garage of opslagplaats. Wanneer je de pellets goed droog kan houden, kan je deze jaren bewaren. Ze verouderen niet, dus er is ook nauwelijks kwaliteitsverlies. Zorg er uiteraard wel voor dat ze op een verhoogje staan. Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is om een speciaal opbergrek te voorzien waarop houtpellets gestapeld kunnen worden. Zo bied je ze optimale bescherming en een veilig onderkomen.

Toch de pellets in de buitenlucht bewaren?

Kan je toch niet anders dan de pellets buiten te stockeren? Geen enkel probleem. Zolang de pellets droog blijven, kunnen ze in principe ook jarenlang worden bewaard in openlucht. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan je ze net zo rendabel houden dan wanneer je ze binnen zou opslaan:

  • Controleer de zakken vooraleer je ze begint te stapelen. Check zeker even of er geen scheuren of gaten in de zakken terecht zijn gekomen tijdens het transport en plak deze indien nodig dicht met waterdichte tape.
  • Leg de zakken niet rechtstreeks op de grond, maar zorg opnieuw voor een verhoogje zoals een pallet. Ook plaats je ze best tegen een muur zodat ze toch van de nodige beschutting tegen regen en wind kunnen genieten.
  • Ons advies om de pellets echt in topconditie te houden, is om er nog een beschermend zeil over te leggen. Zo zijn ze niet alleen beschermd tegen onze typisch Belgische warmteonweders, maar ook tegen andere zaken zoals ongedierte die aan de zakken gaan knagen of overtollig vuil, zoals takken en bladeren.

Pellets opslaan zonder kwaliteitsverlies

Door bovenstaande tips en regels in acht te nemen, kan je gerust een flinke voorraad aanleggen of aan het einde van het stookseizoen al pellets bestellen voor de volgende winter. Woon je in de regio van Aalst en wil je houtpellets kopen? Sla dan snel jouw voorraad in bij Kachels TFE. Bestellen kan altijdvia onze webshop.

Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws