Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

365 dagen gezelligheid: pelletkachels in elk seizoen

Heb je al een pelletkachel in huis, of overweeg je er een aan te schaffen? Ontdek dan hier hoe een pelletkachel in elk seizoen zijn unieke kenmerken laat zien. Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, een pelletkachel staat niet stil. We delen enkele waardevolle tips die zeker van pas zullen komen. 

 

Lente

Met de lente in aantocht zullen de temperaturen langzaam stijgen, maar het kan nog steeds te fris zijn om niet te verwarmen, terwijl het te warm kan zijn om de centrale verwarming te gebruiken. Dit is het perfecte moment om de pelletkachel te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het niet te warm wordt, kun je de kachel op de laagste stand zetten, waardoor deze slechts minimale warmte aan de ruimte afgeeft. Ideaal dus om te overbruggen naar de warme zomermaanden. 

 

Zomer

Bereid je kachel voor op de winter tijdens de zomermaanden. Maar wat kun je precies doen? Begin met een grondige schoonmaak van de kachel. Door de kachel regelmatig te reinigen, verleng je de levensduur van je kachel aanzienlijk. Tijdens het schoonmaken is het verstandig om te controleren of er onderdelen vervangen moeten worden en of een professionele onderhoudsbeurt nodig is. Als dat het geval is, neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat alles in orde komt. Als je de kachel niet gebruikt, schakel hem dan uit en sluit de stroom- en luchttoevoer af. 

Heeft u nog pellets van vorig seizoen? Dan is het van groot belang om deze op de juiste manier te bewaren. Pellets moeten namelijk op een droge en koele plek worden opgeslagen om vocht en schimmelvorming te voorkomen. Bij voorkeur bewaar je ze in de originele verpakking, als je deze nog hebt. Zo niet, zoek dan naar een andere geschikte verpakking die goed kan worden afgesloten. Het is cruciaal om deze stap niet over te slaan, omdat het anders tijdens koudere periodes veel moeilijker kan zijn om de kachel aan te steken.

De zomer is niet alleen ideaal om jouw kachel schoon te maken, maar ook om pellets aan te kopen en een voorraad aan te leggen voor wanneer je de kachel weer gaat gebruiken. Het kopen van pellets in de zomer heeft verschillende voordelen. Ten eerste zijn pellets in de zomer vaak goedkoper dan tijdens de wintermaanden, omdat de vraag op dat moment lager is. Ten tweede profiteer je van kortere leveringstermijnen, aangezien er minder vraag is en leveranciers dus meer flexibiliteit kunnen bieden. 

 

Herfst

Voordat het weer kouder begint te worden, is het aangeraden om eerst een testfase in te lassen om er zeker van te zijn dat de kachel goed werkt. Het kan zijn dat het in het begin enkele pogingen vergt voordat de kachel optimaal functioneert. Maak je geen zorgen, dit betekent niet per se dat er een defect is, maar eerder dat de kachel even moet 'ontwaken' uit zijn winterslaap. 

Met de komst van de herfst breken er kortere avonden aan, met kouder en natter weer. Dit is het perfecte moment om de pelletkachel weer aan te steken. Tijdens de herfst beginnen de temperaturen weer te dalen, waardoor het vaak net te fris is om niet te verwarmen. Als je echter alleen vertrouwt op centrale verwarming, kan het snel te warm worden, en misschien worden er zelfs kamers verwarmd die op dat moment niet gebruikt worden. Door te kiezen voor een pelletkachel bespaar je niet alleen geld, maar ook energie, omdat je deze alleen aanzet wanneer je thuis bent en echt behoefte hebt aan verwarming. Naast de praktische voordelen, zorgt het gebruik van de kachel ongetwijfeld ook voor een warme en gezellige sfeer in huis wanneer deze brandt.

 

Winter

Als de winter nadert, is het tijd om de kachel vaker te gebruiken en te genieten van knusse avonden bij het vuur. Pak er een warm drankje bij en geniet samen met je gezin of vrienden van de gezelligheid. Door de centrale verwarming een graadje lager te zetten, bespaar je ook nog eens geld en energie, een win-win situatie.

Vraag je offerte aan en doe je voordeel
Ontdek onze pelletkachels

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws