Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Stijgende energieprijzen? Niet met pelletkachels!

De stijgende energieprijzen en de nieuwe, groene en goedkopere energie-alternatieven zetten de mensen aan het denken. Is er een betere manier om mijn huis te verwarmen? Kan het goedkoper? Zullen de energieprijzen blijven stijgen? 

We begrijpen zowat iedereen met vragen zit en wij gaan daarom dieper in op één van de alternatieven, namelijk pelletkachels. 

 

Pelletkachel als voordelige energiebron

Kachels zijn terug van weggeweest en zijn nog steeds een ideale verwarmingsbron voor jouw woning. Onze pelletkachels zorgen niet alleen voor gezelligheid, tegenwoordig is het ook gemiddeld 50% goedkoper dan stoken met gas.

Wanneer je kiest voor een pelletkachel, zit je niet vast aan een ingewikkeld energiecontract. Je kiest zelf met welke leverancier je samenwerkt en je kan veranderen wanneer je wilt. Zo ben je niet afhankelijk van een monopoliespeler en vermijd je de fluctuerende energieprijzen.

 

Pelletkachels zijn milieuvriendelijk

Bovendien stoten pelletkachels gemiddeld 80% minder fijnstof uit dan klassieke houtkachels. Onze pelletkachels zijn zeer zuinig met hout en zetten de energie optimaal om in warmte. Hierdoor is er minder hout nodig om hetzelfde warme en gezellige gevoel uit te stralen als een traditionele kachel. Om nog een stapje verder te gaan zijn er zelfs pelletkachels, zoals de Okofen kachels, beschikbaar die het zero-emission label meekrijgen als we spreken over de uitstoot van fijnstof. 

Daarnaast zijn pellets ook zeer duurzaam geproduceerd. Zo zijn er pellets die gemaakt worden uit resthout of houtzagerijen en worden ze meestal lokaal gewonnen. 

 

Lage instapkosten bij pelletkachels

Tot slot zijn niet alleen je energiekosten laag bij pelletkachels, ook de instapkosten zijn voordelig. Met een pelletkachel kan je zo gek doen als je wil. Ze bestaan in veel soorten en vormen en dus ook in veel verschillende prijsklassen. Bij ons heb je al een pelletkachel vanaf €1837,00 euro. Wil je weten hoeveel jouw ideale kachel zal kosten? Wij helpen jou graag verder met een schatting van de prijs op basis van jouw situatie. 

Overtuigd dat een pelletkachel je kan helpen bij de stijgende energieprijzen? Bekijk dan vrijblijvend ons assortiment pelletkachels of neem contact op voor meer info.

Pellets kopen met beide keurmerken?
Bezoek onze webshop

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws