Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Pelletkachel: een slimme investering met lage instapkost

Wil je milieuvriendelijk verwarmen, maar tegelijkertijd ook een zo laag mogelijke instapkost? Dan is de pelletkachel echt iets voor jou! In deze blog ontdekken we samen met jou hoe de pelletkachel zich verhoudt tegenover de andere ecologische verwarmingssystemen. Ontdek hieronder alle voordelen van een pelletkachel.

Kostprijs pelletkachel

Pelletkachels zijn er in veel soorten en vormen. De prijs van een pelletkachel is dus variabel naargelang je smaak en behoeften. Bij Kachels T.F.E. heb je al een pelletkachel vanaf €1837,00. Ook de installatiekosten hangen af van uw bestaande situatie. Moet er een nieuw rookkanaal geïnstalleerd worden? Of heb je al een schoorsteen of schouw? Al deze factoren hebben een invloed op de kostprijs van de installatie. Wij helpen je graag verder met een schatting van de prijs op basis van jouw situatie.

Vergelijking tegenover andere ecologische oplossingen

Twijfel je tussen een pelletkachel, een zonneboiler, een warmtepomp of zonnepanelen? Wij geven je alvast een schatting van de instapkost mee per ecologische oplossing. Ten eerste fluctueert de prijs van een warmtepomp naargelang het type. Een lucht-lucht warmtepomp haal je vanaf €2.500 in huis. Kies je voor een water-water warmtepomp, dan gaat de prijs al richting €15.000 (exclusief de nodige graafwerken). Ten tweede hangt de instapkost van een zonneboiler dan weer af van de grootte van je huishouden. Ben je met z’n tweetjes? Dan kost een zonneboiler van 150 liter je al snel €2.500 tot €3.500. Een groter gezin van vijf tot zes personen? Reken dan op een budget van €7.000 voor 300 liter. Tot slot zijn er ook nog de zonnepanelen. Sind 1 maart 2021 in het principe van de terugdraaiende teller afgeschaft voor nieuwe zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen. Hierdoor brengen ze dus minder op en heb je er minder baat bij om ze nog aan te schaffen. 
 
Conclusie? Pelletkachels zijn goedkoper om mee te beginnen, je draagt je steentje bij aan het milieu én ze gaan tot 25 jaar mee. Een win-winsituatie dus. Bovendien is ook het onderhoud van een pelletkachel veel makkelijker en goedkoper dan andere ecologische oplossingen. 
 
 

Voordelige stookkosten

Bijkomstig kan je ook met een pelletkachel besparen op jouw stookkosten. Een pelletkachel functioneert op houtpellets. Die houtpellets worden vervaardigd uit houtzaagsel en bevatten geen chemische bindmiddelen. Aangezien het hout wordt samengeperst, hebben de pellets ook een laag vochtgehalte, waardoor de energetische densiteit ongeveer dubbel zo groot is als die van hout. Houtpellets hebben dus een hoog rendement. Ze branden ook bijna volledig op, waardoor er slechts een heel kleine hoeveelheid as overblijft na de verbranding.
 
De houtpellets die Kachels T.F.E. verkoopt kosten €0,26/kg. Een jaar lang stoken met houtpellets kost voor een gemiddeld gezin ongeveer €520. De kosten van een jaar lang stoken met aardgas liggen ⅕ hoger. Kachels T.F.E. geeft je graag een beter zicht op jouw persoonlijke situatie met een offerte op maat.

Nog meer pluspunten

Naast een lage instapkost brengt een pelletkachel nog tal van andere voordelen met zich mee. Je kan kiezen uit verschillende modellen en merken om ervoor te zorgen dat je pelletkachel een echte eyecatcher is in je interieur. Groot, klein, zwart of bordeaux. Bij Kachels T.F.E. vind je gegarandeerd de pelletkachel van uw dromen. Nog een belangrijk punt dat we willen aanhalen is de levensduur. Een pelletkachel op basis van plaatstaal gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee. Betaal je iets meer voor je pelletkachel, dan loopt de levensduur op tot maar liefst 25 jaar. 
 
Overtuigd? Bekijk dan vrijblijvend ons assortiment pelletkachels of neem contact op voor meer informatie.     

Pellets kopen met beide keurmerken?
Bezoek onze webshop

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws