Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Trends 2021 binnenverwarming pelletkachels

Een pelletkachel in huis halen, het is voor veel mensen een leuke toevoeging aan hun woonst. Je haalt er niet alleen warmte mee binnen, maar ook nog eens gezelligheid. Niks zo fijn als vertoeven aan de brandende kachel. Vooral tijdens koude winterdagen kan dit best wel aangenaam zijn. Ben jij ook aan het overwegen om een pelletkachel aan te schaffen? Hou zeker rekening met volgende trends vooraleer je een beslissing maakt. Wij lijsten enkele nieuwtjes op uit “Pellet-land” die een invloed kunnen hebben op jouw keuze.

Goedkopere en milieuvriendelijke brandstof

Pellets zijn een brandstof die aan populariteit blijven winnen. Niet merkwaardig, rekening houdend met het feit dat het gewoon goedkoper is dan pakweg stookolie. De markt blijft dan ook evolueren en steeds meer mensen schakelen over naar pelletkachels. Vooral in Europa en België. Hoe komt dit nu, kan je je afvragen? Europa is het epicentrum van de productie van pellets en heel wat landen produceren er jaarlijks tonnen van de brandstof. De pelletproductie zorgt dus ook voor heel wat tewerkstelling. Gevolg? Ook de overheid wordt voorstander van pellets. Niet alleen het milieuvriendelijke imago, maar ook de extra jobposten zorgen ervoor dat de overheid pellets gaat aanbevelen aan de bevolking.


Daarbovenop komt ook nog eens de duurzaamheid. Iets wat, vandaag de dag, ook altijd maar meer mensen hoog in het vaandel dragen. Wanneer je je steentje kan bijdragen aan het behoud van de planeet is dat toch altijd mooi meegenomen. Zeker wanneer je in het achterhoofd houdt dat de reserves van andere fossiele brandstoffen stilaan uitgeput raken.

Performante kachels met hoogstaande technologie

Pelletkachels moeten tegenwoordig ook helemaal niet meer onderdoen voor traditionele kachels. Ze houden de warmte zelfs beter vast, wat zorgt voor een aangenamere warmte. De oppervlakte wordt steeds performanter verwarmd en door de (inbouw)plaatsing worden ook veel minder onaangename geuren verspreid.


Verder staat de technologie die verwerkt zit in de kachels steeds meer op punt. Kiest u een toestel dat zonder ventilatoren werkt en daardoor dus ook fluisterstil is, of toch liever met ventilatoren om de warmte sneller te verspreiden? Het kan zeker! De technologie evolueert mee met de sector, waardoor we in de toekomst zeker nog meer mogelijkheden verwachten omtrent de bediening en personalisatie van een pelletkachel.

Gezelligheid troef

Eén van de redenen waarom mensen steeds meer de overstap maken van traditionele verwarming naar pelletkachels is omwille van de gezelligheid. Zeker na een moeilijk jaar, waarin buitenkomen bijna uit den boze was, is het voor veel mensen nog belangrijker geworden om met het gezin echt quality time te beleven. En daar past een vlammetje in huis perfect mee in het plaatje. Aangenaam vertoeven met het gezin rond de kachel: een trend die ons eigenlijk opgelegd werd in 2020, maar die zeker ook in het volgende jaar overeind zal blijven.

Het oog wil ook wat

Milieuvriendelijk, performant en gezelligheid? Zeker en vast, maar het oog wil nu eenmaal ook wat. Pelletkachels kunnen zoals gezegd naadloos worden geïntegreerd in het interieur. Denk maar aan inbouwkachels. Deze zijn strak, modern en minimalistisch. Een trend die we meer en meer zien terugkomen.

Ook de losstaande pelletkachels worden steeds moderner en luxueuzer. We stappen steeds meer af van de lompe kachel die de volledige ruimte breekt. Strak en stijlvol (zònder in te boeten aan performantie) worden de standaard, ook in 2021.

Geautomatiseerd verwarmen

Een pelletkachel is eigenlijk de moderne versie van een houtkachel. Denk maar aan het gebruik van de afstandsbediening. Met een ouderwetse houtkachel is het moeilijk om te controleren hoe hard deze brandt en moet je om de haverklap een nieuw blokje hout op de haard gooien. Met een pelletkachel is dit verleden tijd. Met een simpele druk op de knop bepaal je de kracht en het verbruik. En toch gaat dit niet ten koste van het gezellige gevoel.


Ook het instellen van dag- en weekprogramma’s kan met behulp van de recentste afstandsbedieningen. Een trend om zeker in de gaten te houden in 2021. Want thuiskomen na een lange werkdag in een te koude ruimte, zal ook in dit jaar niet bovenaan de wishlist staan!


Behalve dat de manier van verwarmen erg ‘in’ is, kan je met een pelletkachel van veel gemakken genieten. De trend van verwarmen met pellets zal zich zeker doorzetten in 2021 en ook de technologie die verwerkt zit in de kachels zit in de lift. Meer afstelmogelijkheden zonder in te boeten aan gezelligheid! Dat wordt de leuze van het komende jaar.


Overtuigd? Bekijk dan vrijblijvend ons assortiment pelletkachels of neem
 contact op voor meer informatie.
Contact opnemen
Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws