Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

5 Tips om de Scandinavische look naar huis te brengen

Hou jij van duurzame materialen, veel licht en niet te felle kleuren? Dan krijgt het Scandinavisch interieur van jou waarschijnlijk een 10/10. Maar hoe vertaal je dat pure Scandinavische gevoel nu naar jouw interieur? Wij hebben alvast de basics voor jou op een rijtje gezet, wanneer je rekening houdt met deze 5 tips tovert je jouw woning in een mum van tijd om tot een Scandinavisch paradijs.

Tip 1: Kies voor natuurlijk licht

Wanneer je denkt aan Scandinavië, denk je meteen aan de adembenemende gebergtes en natuur. In hun interieur is dat niet anders, ze halen graag de natuur naar binnen en profiteren daarbij van het natuurlijke licht. Kortom, in een Scandinavisch interieur mag je alvast rekenen op veel grote ramen en veel lichtinval. 

Tip 2: Gebruik lichte kleuren

Het natuurlijke licht dat wordt binnengehaald, wordt in een Scandinavisch interieur versterkt door een licht interieur. Zo vind je vaak veel wit, lichtgrijs of de prachtige pastelkleuren terug. Dit zowel in het likje verf op de muren, als in de meubelen en accessoires. Kies voor lichte en zachte kleuren en laat alles ten volle tot zijn recht komen.

Tip 3: Breng de natuur in huis

In een Scandinavisch interieur zal je vaak heel wat natuurlijke materialen zien terugkeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, kurk of marmer. Daarnaast zijn ook planten en voldoende groen onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Wil je graag een Scandinavische toets aan jouw interieur geven? Breng dan de natuur naar binnen en kies voor natuurlijke en duurzame materialen. 

Een opslagplaats voor het hout naast de kachel is hier ook een mooi voorbeeld van. Zo hoef je tijdens de koude winterdagen niet steeds buiten hout te halen én haal je het Scandinavische interieur in huis

Tip 4: Strak met rechte lijnen

Een van de meest kenmerkende karakteristieken van een Scandinavisch interieur zijn de strakke en rechte lijnen. We zouden kunnen stellen dat het Scandinavische interieur een vrij minimalistisch interieur is. De strakke lijnen die het interieur kenmerken, kunnen zowat overal voorkomen. Strakke lijnen in de deuren, in de klinken aan de deur, in de poten van de tafel of stoelen of zelfs in de kachel.

Tip 5: Een kachel, de ideale gezelligheidstroef

Een Scandinavisch interieur kan snel statisch en koel overkomen. Het frequente gebruik van wit en lichte kleuren zorgt ervoor dat mensen al gauw wat gezelligheid missen. Dan is een kachel de ideale gezelligheidstroef om het interieur af te werken. Aan de hand van een kachel of open haard breng je de natuur opnieuw in huis, samen met enorm veel warmte en gezelligheid. 


Ben je nog op zoek naar een kachel die perfect aansluit bij jouw interieur? Kom gerust eens lang in onze showroom of neem vrijblijvend contact op voor meer info.

Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws