Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht Meting pelletketel

Pelletketel: het zuinige alternatief voor warmtepompen

Heeft u al gehoord van een pelletketel? Dit alternatief voor klassieke cv-ketels is voornamelijk onder de radar blijven vliegen, al wint de pelletketel steeds meer aan populariteit. Die opmars heeft het te danken aan de vele voordelen. Hieronder lichten we die diverse troeven toe!

Wat is een pelletketel?


Een pelletketel is een kleine biomassaketel die pellets (samengeperst resthout) verbrandt en omzet naar warmte. Die warmte wordt vervolgens gebruikt in diverse toepassingen: centrale verwarming, het opwarmen van water, vloerverwarming en meer. 

Ecologische verwarming


Net zoals pelletkachels of combikachels zijn ook pelletketels een milieuvriendelijke oplossing voor traditionele verwarming. Dit hebben ze grotendeels te danken aan hun brandstof, pellets, afkomstig van samengeperst resthout dat anders gewoonweg vernietigd zou worden. Pellets zijn daarom een CO2-neutrale brandstof.

“En warmtepompen, zijn die niet nóg ecologischer dan pelletketels,” wordt ons wel eens gevraagd. Nee, want warmtepompen gebruiken doorgaans veel meer elektriciteit dan pelletketels. Die elektriciteit wordt in België grotendeels (meer dan 90%) opgewekt via niet-hernieuwbare energiebronnen zoals fossiele brandstoffen (olie & gas) of kernenergie. Ben je op zoek naar milieuvriendelijke verwarming? Dan heeft de pelletketel dus steeds een streepje voor op warmtepompen.

Lagere energiekosten


Zoals we al aanhaalden, werken pelletketels op houtpellets. De inkoopprijs van die brandstof ligt aanzienlijk lager dan traditionele verwarming en lijdt ook niet aan dezelfde forse prijsschommelingen waar klassieke brandstoffen onderhevig aan zijn.

De eenmalige aankoopprijs van een pelletketel ligt soms wel iets hoger, maar dat verschil verdien je door de zeer lage energiekosten op termijn dubbel en dik terug. Een pelletketel is daarom een slimme investering die je op termijn geld bespaart. Bovendien moet je ook geen extra geld uitgeven aan een bijkomende ketel of kachel, zoals dat bij warmtepompen vaak wel het geval is - door onvoldoende opwarmingsvermogen zien mensen zich genoodzaakt om naast hun warmtepomp ook een tweede verwarmingsbron aan te schaffen, wat uiteraard ook weer met extra budget gaat lopen. Dat is bij pelletketels absoluut niet nodig!

Verwarming op maat


Pelletketels zijn er in alle maten en vormen. Zo heb je de keuze uit verschillende modellen en merken om een perfecte match met jouw woning te vinden. Geen twee huizen zijn hetzelfde, dus zowel qua afmetingen van de pelletketel als qua vermogen (een groot huis heeft nu immers een ketel met meer ‘power’ nodig) heeft iedereen andere wensen en noden. Neem gerust een kijkje in ons assortiment pelletketels om onze verschillende modellen af te toetsen.

Diverse toepassingen


Last but not least: een pelletketel kan zeer flexibel ingezet worden en heeft allerlei toepassingen. Hij kan zowel als hoofd- of bijverwarming dienst doen, regelt zonder problemen uw vloerverwarming en ook als centrale verwarming (water, radiatoren…) laat hij niets te wensen over.

Overtuigd? Bekijk dan vrijblijvend ons assortiment pelletketels of neem contact op voor meer info.
Vraag je offerte aan en doe je voordeel
Ontdek onze pelletkachels

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws