Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht pelletkachel milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk(er) verwarmen? Het kan!

Heb je in huis nog een gewone open haard of houtkachel staan? Dan kan je door over te schakelen op een pelletkachel heel wat minder fijnstof uitstoten dan ervoor. Pelletkachels stoten namelijk zo een 80% minder fijnstof uit dan de klassieke tegenhangers. Dit komt vooral door de verbrandingswijze van de pellets. De pellets zijn gelijkmatig samengesteld en de kachel regelt de toevoer en verbranding automatisch. Dat zorgt voor een zo schoon mogelijke verbranding.

De hoeveelheid fijnstof die uitgestoten wordt, hangt uiteraard ook samen met hoe lang en hoe vaak jouw kachel aanstaat. Maar hoe milieuvriendelijk zijn pelletkachels nu echt? Ontdek het in dit blogbericht.

 

Zuinige verbranding

Vergeleken met traditionele kachels zijn pelletkachels het zuinigst met hout en wordt de energie op de meest optimale manier omgezet in warmte. Ter vergelijking: een pelletkachel gebruikt zo een 80% van de verbrandingsenergie nuttig, om in warmte om te zetten, terwijl dit bij een gewone kachel slechts 10% is. Uiteraard zorgt dit hoge rendement er ook voor dat pellets heel wat milieuvriendelijker zijn. Er is nu eenmaal veel minder brandstof nodig om dezelfde warmte (en gezelligheid) uit te stralen.

Aansluitend voordeel van die optimale verbranding is dat er ook veel minder asresten overblijven. Tegenover asresten van brandhout is dit zelfs niet te vergelijken.

 

Duurzame productie

Reken daar nog bij dat de productie van de brandstoffen zelf, brandhout en pellets, vele malen milieuvriendelijker is dan kachels op fossiele brandstoffen zoals mazout of gas. Het gebruik van brandhout dat lokaal gewonnen wordt (en dus niet uit bv. Oost-Europa overkomt) wordt in vele Europese landen gepromoot om de klimaatdoelstellingen te behalen. Daarnaast zijn er ook houtpellets, die geproduceerd worden van resthout uit houtzagerijen. Hout is op zich al milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen, maar voor de productie van pellets wordt zelf hout gerecupereerd dat anders gewoon vernietigd zou worden. Pellets zijn met andere woorden ongetwijfeld een ecologische keuze.
 

Ecologisch verantwoord, financieel voordelig én gezellige verwarming? Het is perfect mogelijk met een pelletkachel. Meer weten of ons assortiment eens bekijken in onze showroom? Spring gerust eens binnen of plan een bezoekmoment in.

 

Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws