Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Een kachel, de perfecte aanvulling in jouw interieur

Niets zo persoonlijk als een interieur. Terwijl de ene persoon houdt van een modern interieur met weinig kleuren, kiest de andere persoon voor een drukke, gezellige en landelijke stijl. Ongeacht welke stijl je ook verkiest, modern, landelijk, industrieel, Scandinavisch of nog iets totaal anders, een kachel vindt in elke woning wel haar plekje. Een kachel vult de ruimte met sfeer en gezelligheid en zorgt ervoor dat je urenlang kan genieten van die heerlijke warmte. Zeker in barre winterdagen als deze, is een kachel een grote troef. 

Is jouw oude kachel aan vervanging toe? Wens je je interieur een nieuwe toets te geven? Of verlang je gewoon al jaren naar die warme kachel in jouw interieur? Dan kan je met deze tips en inspiratie zeker aan de slag.

Bepaal jouw interieur

Een eerste belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is: “Welke stijl pas ik toe in mijn interieur?” Heb je een heel modern huis, gepaard met veel strakke muren, veel zwart-wit en allemaal rechte lijnen of vormen? Er is weinig kleur aanwezig en je houdt niet van te veel accessoires of tierelantijntjes. Dan is een minder opvallende kachel precies wat jij zoekt. Want wie heeft ooit gezegd dat een levendige kachel niet past binnen een modern interieur? De minimalistische kachels trekken minder aandacht en vormen zo de perfecte aanvulling op jouw interieur. Dankzij de implementatie van een haard wint het interieur meteen aan warmte en gezelligheid. 

Hou je niet zo van een moderne en strakke inrichting, dan is een landelijk interieur vol zachte kleuren en gezellige meubels meer iets voor jou. En wat kan er nu niet ontbreken in een warm en huiselijk interieur? Een kachel, inderdaad! Voor sfeer en gezelligheid scoor je meteen een 10/10! In vergelijking met een modern interieur, mag een kachel in een landelijk interieur best opvallen en voldoende ruimte innemen. Kortom, de kachel vormt een eyecatcher in je interieur, waardoor elke bezoeker zich meteen welkom voelt bij jou thuis!

Welk soort kachel past in mijn interieur?

Het soort kachel is de volgende belangrijke vraag op jouw checklist. Ga je verwarmen met pellets of op de traditionele manier met authentieke houtblokken? Daar ben je in principe volledig vrij in. Elk soort kachel heeft een eigen set voor- en nadelen en ook ieder persoon heeft daarin een individuele voorkeur. 

Over het algemeen vind je in de meer moderne inrichtingen ook minder opvallende kachels die vaak ingebouwd zijn. Een inbouw pelletkachel of een design haard zijn hiervan het perfecte voorbeeld. In andere interieurs kan een houtkachel dan weer beter passen, alsook de opbergruimte voor de houtblokken vormt de ideale aanvulling bij de kachel en zal zich perfect mengen in het warme interieur.

Een cosy corner bij de kachel

Oké je interieurstijl is duidelijk en de kachel is gekozen, nu nog de aankleding van de ruimte. Met een haard in de ruimte klimt het sfeergehalte meteen de lucht in. Toch wordt een haard vaak ergens apart geplaatst in de woonkamer, waardoor een soort leegte ontstaat errond. Deze leegte kan je eenvoudig opvullen door het maken van een cosy corner. Een gezellige bank vol kussens, een grote exotische plant, een zacht tapijt of enkele leuke accessoires en je lege ruimte is meteen gevuld. Zo’n cosy corner vormt de ideale eyecatcher en geeft zo een meerwaarde aan jouw interieur.

Een kachel in de woonkamer of elders?

In de meeste woningen zal je de kachel aantreffen in de woonkamer en dit is veruit ook de meest logische keuze. De woonkamer is doorgaans de kamer waar je gasten ontvangt of ‘s avonds met het gezin de avond doorbrengt. De warmte en huiselijke sfeer die een kachel met zich meebrengt is er dan ook meer dan op zijn plaats. 

Maar waarom zou een kachel niet passen in de keuken, bureau, slaapkamer of andere ruimte? Het zijn ook ruimtes waar je gemiddeld wel een aantal uren per dag doorbrengt of waar je graag op een knusse manier vertoeft. Tot slot geeft een kachel niet enkel warmte maar oogt het esthetisch ook heel mooi in de ruimte. 

Is jouw woonkamer aan vernieuwing toe of ben je op zoek naar die extra warmte gezelligheid in huis? Kom in alle veiligheid langs in onze showroom of shop meteen online!

Contact opnemen
Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws