Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Ecologisch verwarmen met een speksteenkachel

Ben je nog op zoek naar een duurzaam alternatief om je open haard of standaard houtkachel te vervangen? Dan kan de speksteenkachel wel iets voor jou zijn. Deze kachel is een zuinige accumulatiekachel die in vergelijking met andere kachels een relatief lage uitstoot van fijn stof heeft. Vind je dat reeds interessant klinken? Lees dan zeker verder om meer te weten te komen.

Wat is speksteen? 

Speksteen is een zeer gemakkelijk te verwerken steen die op een zeer korte tijd veel warmte kan absorberen. Het kan 12 uur duren voordat de speksteen volledig is afgekoeld, wat ervoor zorgt dat de opgenomen warmte geleidelijk wordt afgegeven doorheen je woning. 

In vergelijking met andere stenen heeft deze speksteen tweemaal meer warmtecapaciteit en ook de warmtegeleiding is 10 keer zo snel als andere steensoorten. Dit maakt van speksteen de ideale steen om je huis te verwarmen.  

Steeds de ideale temperatuur in huis.

Naast het feit dat deze speksteenkachels een grote warmtecapaciteit hebben, zorgen deze ook steeds voor een zeer aangename temperatuur in huis. Dit komt doordat deze kachels stralingswarmte afgeven in plaats van convectiewarmte (luchtcirculatie), wat wel het geval is bij radiatoren of gaskachels. Dit heeft als voordeel dat  de lucht in de verwarmde kamers minder droog is. De speksteenkachels zorgen dus voor een aangenaam klimaat die tot wel 24 uur lang blijft. 

Daarbij is er ook minder circulatie van stof dan bij een verwarmingsbron die werkt met convectiewarmte, wat het een comfortabeler gevoel geeft. Ook je lichaam zal genieten van de speksteen, aangezien de warmte zich direct op het lichaam zet. Woningen met een speksteenkachel behouden in het algemeen een constante temperatuur. Hierdoor krijg je geen benauwd gevoel en voelt het toch voldoende warm en prettig aan.
 

Look & feel

Naast de vele voordelen van deze steen is het ook nog eens een mooie steen die perfect in elke soort woning past. Of je nu een landelijke of moderne look in je huis hebt, de speksteenkachel zorgt altijd voor de nodige gezelligheid. 

Naast de gezellige touch in je huis, is deze soort kachel ook zeer handig. Tegenwoordig kun je deze volledig automatisch instellen en warmt deze jouw woning op wanneer jij dat wenst. 

Duurzaam

In vergelijking met andere soorten kachels is deze speksteenkachel zeker een duurzaam alternatief. Met de hoge verbrandingstemperatuur wordt er een zuivere verbranding gecreëerd wat zorgt voor minder uitstoot. Er is ook minder hout nodig dan wanneer je stookt met een open haard. Met slechts 2 uur stoken kan je jouw huis 2 tot 3 uur warm houden. Niet alleen je houtstapel zal langer meegaan, ook het materiaal waarmee de kachel wordt gemaakt is zeer duurzaam. Speksteen kan zeker 100 jaar meegaan, je zal er dus lang genot van hebben.

Wil je nog duurzamer stoken met een speksteenkachel? Stook dan met lokaal verkregen hout of plant bomen bij na het kappen. Op die manier dragen we allemaal ons steentje bij aan een beter klimaat. Je ziet maar, deze speksteenkachels zijn zeer voordelig en de ideale manier om je huis mee te verwarmen. 
 

Pellets kopen met beide keurmerken?
Bezoek onze webshop

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws