Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht

Combikachels: the best of both worlds

Een kachel op hout kopen is denken aan de toekomst. Maar welk type brandstof kiest u best, brandhout of pellets? Beiden hebben namelijk specifieke voordelen. Waarom kiezen wanneer u alle voordelen kan combineren met een combikachel?
 

DE GEPASTE BRANDSTOF VOOR IEDER MOMENT

 
Fossiele brandstoffen zoals aardgas of aardolie zijn niet toekomstbestendig. Bovendien stijgt de prijs ieder jaar. Omwille van die ecologische en financiële redenen investeert u best in een kachel op hout, maar ook daar zijn verschillende brandstoffen mogelijk. Zo is er enerzijds het traditionele brandhout en anderzijds de meer moderne houtpellets die steeds aan populariteit winnen.

Last van keuzestress? Of gewoon op zoek naar een flexibele oplossing? Combikachels bieden de voordelen van beide brandstoftypes waardoor u het beste van twee werelden combineert. Het verwarmingscomfort van pellets én het prachtige vlammenbeeld van brandhout zijn beiden mogelijk dankzij de flexibiliteit van een combikachel.

Sommige combikachels beschikken zelfs over een automatisch detectiesysteem. De deur gaat immers alleen open wanneer u hout gaat stoken. Op dat moment schakelt een kachel die zo’n detectiesysteem ondersteunt automatisch tussen de twee verbrandingsmogelijkheden. Kies je voor een combikachel die hier niet over beschikt, dan zal u eerst het pelletvuur moeten doven voor u naar brandhout overschakelt. In ieder geval een kleine moeite voor de flexibele functionaliteit en het hoge rendement dat u uit uw kachel haalt!

MODERN, RENDABEL ÉN GEBRUIKSVRIENDELIJK

 
Onlangs verschenen in de media vele berichten omtrent de uitstoot van fijn stof. Die zou voor een groot deel aan hout- en pelletkachels te wijten zijn. Een enorm belangrijke nuance hierin is dat vooral erg verouderde modellen hier verantwoordelijk voor zijn. Moderne kachels zijn specifiek gebouwd met het milieu en de uitstoot van fijn stof in gedachten. Een moderne combikachel is dus inmiddels tientallen keren ecologischer dan de vorige generatie. Technologie evolueert continu, en dat geldt uiteraard ook voor kachels. Daarom is een nieuwe combikachel naast een financiële en functionele investering ook op ecologisch vlak een enorme vooruitgang op oude types kachels (zeker toestellen die nog op fossiele brandstoffen werken).

En als de elektriciteit uitvalt? Geen paniek - dan schakelt u gewoon over op brandhout. Tot overmaat van ramp ook geen brandhout in huis wanneer u zonder elektriciteit valt? Ook de pellets zijn brandbaar op de ‘manuele’ manier, al is dat niet de optimale gebruikswijze. In noodsituaties is het echter ook een volwaardige optie. Op die manier bent u altijd zeker van uw verwarming. Vele modellen combikachels voorzien bovendien natuurlijke convectie, wat het lawaai van een blazer teniet doet.

Automatisch starten en stoppen? Van op afstand uw verwarming beheren door middel van uw smartphone? Uitgebreide programmatiemogelijkheden om uw verbruik te optimaliseren of om thuis te komen in een reeds verwarmde woning? De meeste combikachels laten dit allemaal toe. Over het ultieme gebruiksgemak gesproken!
 

OVERTUIGD VAN ONZE COMBIKACHEL?

 
Twijfelt u nog steeds of u een combikachel zou kopen? Vraag gerust meer uitleg aan onze medewerkers of bekijk het ruime aanbod kachels in onze winkel. Kachels TFE staat u graag bij in uw zoektocht naar uw ideale kachel!
Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws