Nieuws

[:swvar:ufile:13:description:]
Overzicht pellets als alternatieve verwarming

Alternatieven op gasverwarming

HET EINDE VAN AARDGAS?

Gasverwarming is aan het uitsterven. Aardgas in België wordt steeds duurder doordat de Nederlandse gasvelden, waarvan ons gas afkomstig is, uitgeput raken. Vorig jaar al meldde Nederlanddat tegen 2024 de gasuitvoer richting België beperkt wordt en tegen 2030 gaat de kraan permanent toe.

Het gevolg? Dat zullen we ongetwijfeld merken in onze portefeuille. Erger nog: niet alleen in Nederland maar wereldwijd raakt aardgas op. Het wordt dus dringend tijd dat we een alternatief voor gasverwarming zoeken.

FUTURE-PROOF VERWARMING

Pelletkachels- en ketels, combikachels en houtkachels winnen daarom ieder jaar aan populariteit. Ze zijn niet afhankelijk van fossiele brandstoffen. Om ecologische redenen alleen al zijn ze stukken interessanter dan gasverwarming, al blijft de grootste troef de financiële onafhankelijkheid.

Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser, waardoor de prijs alleen maar zal stijgen. Houtpellets daarentegen worden geperst van resthout dat men anders vernietigt. Daarom zal de prijs nooit zo fors schommelen zoals nu het geval is met gasverwarming.

KLIMAATNEUTRAAL

Bovendien is hout verbranden (brandhout of houtpellets) een pak milieuvriendelijker dan aardgas. Er komt namelijk geen extra CO2 vrij. De boom waarvan het resthout (en dus de pellets) afkomstig zijn, neemt namelijk ook CO2 op en geef zuurstof vrij. Zo is de cirkel rond en blijft de natuurlijke flow van CO2 volledig gelijk. Vandaar dat men op pelletkachels, ketels, combikachels of houtkachels de term ‘CO2-neutraal’ plakt.

Ondanks de onheilsberichten dat pelletkachels en afgeleiden grote hoeveelheden fijn stof uitstoten, is dat nog altijd vele malen beter dan het stoken op fossiele brandstof. Moderne pelletkachels beperken zelfs de uitstoot van fijn stof tot 90% meer dan oudere modellen. Het is dus iets waar producenten zeker rekening mee houden en dat zal in de toekomst alleen maar beter worden. Geen paniek dus!

Klaar om een ecologisch en rendabel alternatief te zoeken op de verouderde gasverwarming? Bekijk dan ons ruim aanbod kachels en ketels of neem contact met ons op!
Vragen over of interesse in één van de kachels die je net gezien hebt? Aarzel niet om ons te contacteren.
Vraag een offerte

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws