Nordic Fire

ALGEMENE INFO 

Nordic Fire is een Nederlands bedrijf dat CV hout- en pelletkachels, houtkachels en pelletkachels ontwikkelt en verkoopt via een dealernetwerk. Nordic Fire richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige kwaliteitskachels. 

AUTO PILOT SYSTEM

De innovatie is het Auto Pilot System, waardoor u langer kunt verwarmen met 1 vulling met pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteentrek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto Pilot System zal het rendement optimaal blijven en kunt u ten opzichte van standaard pelletkachels veel besparen op het verbruik van de pellets.

VOORDELEN VAN NORDIC FIRE 

De pelletkachels van Nordic Fire bieden u vele voordelen ten opzichte van de standaard pelletkachels. Een Nordic Fire pelletkachel betekent hoogwaardige kwaliteit, een langere levensduur en zuiniger met het verbruik van pellets. Daarnaast kiest u toch ook voor het mooiste vuur en wilt u geen storend geluid tijdens het gebruik van de pelletkachel.  

* Quick Start System:  

Bij een standaard pelletkachel kan het tot wel 15minuten duren voordat deze start. Daarbij komt ook veel rook vrij. Een Nordic Fire pelletkachel is uitgevoerd met een kwarts ontsteker (gloeispiraal). Deze ontsteker is binnen de 10seconden opgewarmd en wordt vele malen heter. Daardoor zal de kachel veel sneller starten en ontstaat er bijna geen rook. Bovendien wordt er stroom bespaard doordat de opstarttijd veel korter is. 

* Vol automatische reiniging: 

De Nordic Fire pelletkachels zijn voorzien van een nieuwe vol-automatische-reininging. De brander kantelt automatisch voordat de kachel wordt uitgeschakeld. Hierdoor worden de rest-assen afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en kunt u tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade te hoeven legen. 

* Het mooiste vlameffect 

Dankzij de gepatenteerde verbrandingstechniek, waarbij de luchttoever boven het vuur uitkomt ontstaat er een veel mooier vuurbeeld. Hierdoor is het vuur niet alleen rustig, maar zijnd de vlammen ook nog eens groter. De Nordic Fire pelletkachels beschikken niet voor niets over het mooiste vlameffect. 

* De stilste in zijn soort 

Een Nordic Fire pelletkachel is de stilste in zijn soort. Dankzij de traploze pellet-toevoer-motor in combinatie met een vol-verschroomde vijzel hoort u deze niet meer, wat bij standaard pelletkachels wel het geval is. Daarnaast is de naar wens in te stellen ventilator volledig uit te schakelen, waardoor de pelletkachel erg stil is. 

* Langere levensduur 

Een Nordic Fire pelletkachel heeft een langere levensduur, dankzij de hoogwaardige materialen waaruit de kachel is opgebouwd. De kachel bestaat uit een gietijzer en zwaar staal. De branderruimte is bekleed met het sterkste vermiculite. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte naar de electronische onderdelen kan doorstralen. Daarnaast is de pellet-toevoer-vijzel verschroomd wat leidt tot minder slijtage en minder geluid. 

* 5 jaar garantie 

Nordic Fire heeft dankzij de hoogwaardige toegepaste materialen een garantie van maar liefst 5 jaar. In combinatie met een onderhoudsovereenkomst hebt u daardoor de zekerheid dat uw kachel altijd perfect wordt onderhouden, dat ten goede komt aan de levensduur van de kachel. 

KACHELS TFE

 

Stationsstraat 22 , 9300 Aalst, Belgium  - Telefoon: 053/59 00 96 -  BTW: BE 0475.441.639