Een speksteenkachel kopen

Wil u een kachel kopen en is de keuze gevallen op een speksteenkachel? Dan zit u goed bij Kachels TFE, waar u kan kiezen uit een 40-tal modellen van de merken Rika en Hergom.

Specifieke kenmerken van speksteenkachels

Speksteenkachels worden voornamelijk gekenmerkt door hun warmteopslag. De meeste speksteenkachels bestaan uit 100 tot 150 kg speksteen, wat goed is voor 3 tot 4 uur warmteopslag. Het grote voordeel? De kachel koelt veel minder snel af dan een traditionele gietijzeren houtkachel, waardoor u minder last heeft van temperatuurschommelingen in huis. U geniet met andere woorden veel langer van een constante temperatuur.

Voordelen

Een speksteenkachel kopen is goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Ten eerste is een speksteenkachel 50% goedkoper in verbruik dan een gewone houtkachel. Doordat de speksteen de warmte opslaat tijdens het stoken en die warmte nadien weer afgeeft, verbruikt u minder brandstof voor dezelfde temperatuur in een langere tijdspanne. Bovendien zijn sommige modellen ook ruimteonafhankelijk en dus geschikt voor passiefwoningen. 

Met of zonder Rikatronic-systeem

Overweegt u een speksteenkachel te kopen, vergeet dan niet dat uw kachel ook kan uitgerust worden met het Rikatronic³- of Rikatronic4-systeem. Uw kachel is dan nog gebruiksvriendelijker, zuiniger en milieuvriendelijker. Voor meer informatie over onze modellen en merken kan u ons steeds contacteren. We geven u graag meer uitleg over alle mogelijkheden en opties. Of kom gewoon langs in onze toonzaal! 

KACHELS TFE

 

Stationsstraat 22 , 9300 Aalst, Belgium  - Telefoon: 053/59 00 96 -  BTW: BE 0475.441.639