Houtkachels

[:swvar:ufile:13:description:]

Waarom voor een houtkachel kiezen?

Met een houtkachel verwarmt u op een relatief goedkope manier uw woning. Om nog zuiniger te verwarmen, raden wij u aan een houtkachel van het merk Rika te kopen. Dankzij het innovatieve Rikatronic³- en sinds kort ook Rikatronic4-systeem was verwarmen met een houtkachel nog nooit zo makkelijk en voordelig.

RIKATRONIC³-SYSTEEM

Koopt u een houtkachel die uitgerust is met het Rikatronic³-systeem, dan combineert u 3 voordelen in 1 systeem:
  1. Het systeem regelt volautomatisch de verbrandingslucht in uw kachel: de zuurstof wordt automatisch geregeld in functie van de temperatuur. U hoeft hier dus zelf niks voor te doen.
  2. Het is zuinig: dankzij het Rikatronic³-systeem verbruikt uw houtkachel 50% minder hout.
  3. Het is milieuvriendelijk: de uitstoot van uw kachel wordt tot een minimum herleid.
Sinds mei 2015 is ook het Rikatronic4-systeem beschikbaar, waardoor ook automatische ontsteking met een timer mogelijk is.

SOORTEN HOUTKACHELS

Overweegt u een houtkachel te kopen? Denk dan eerst goed na over het soort houtkachel waarmee u uw woning wil verwarmen. Zo zijn er de traditionele gietijzeren houtkachels, die eerder gebruikt worden als bijverwarming voor bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Daarnaast zijn er ook de speksteenkachels, die zorgen voor een langdurige warmte en constante temperatuur in uw woning

Wilt u een houtkachel kopen, maar heeft u nog vragen? We helpen u graag! Kom gerust langs in onze toonzaal, we geven u alle uitleg die u nodig heeft.

Blijf op de hoogte van promoties & nieuws